Munitsipaalpolitseinikest võivad saada kommunaalkordnikud

22. oktoober 2004, 17:36

Tallinna linnapea Tõnis Palts lubas Raepressi teatel munitsipaalpolitseinikud kommunlaakordnikeks ümber nimetada.

Tallinna linnapea Tõnis Palts ja abilinnapea Peep Aaviksoo arutasid täna kohtumisel siseminister Margus Leivoga päästevaldkonna süsteemi muudatusi ning munitsipaalpolitsei töökorraldust.

Paltsi sõnul tuleb seoses 1. jaanuarist 2005 jõustuvate Päästeseaduse muudatustega ümber korraldada ka Tallinna kohaliku päästeasutuse töö. 'Jõudsime järeldusele, et Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti ja Harjumaa päästestruktuurid tuleks ühendada,' ütles Tallinna linnapea Tõnis Palts. 'See võimaldab muuta süsteemi efektiivsemaks ning teenused inimestele käepärasemaks ja kättesaadavamaks. Kuidas see hakkab formaalselt toimima, arutame edaspidi.'

Linnapea märkis, et munitsipaalpolitsei ei sobi päästeasutuse koosseisu, kuna üheltpoolt on tegemist justkui jõustruktuuri ja teiselt poolt seaduse järgi vähese menetlusõigusega kordnikega. 'Tõenäoliselt nimetame munitsipaalpolitseinikud ümber kommunaalkordnikeks,' lausus Palts.

Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti koosseisu jäävas munitsipaalpolitseis on 36 töötajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing