Inno Tähismaa • 26. oktoober 2004 kell 22:00

Politsei otsis Anders Tsahkna kodu läbi

?Las politsei kommenteerib,? ütles Tsahkna kommentaariks läbiotsimisele. Tema sõnul oli ta ise sel ajal haiglas. ?Ma ise ei olnud juures,? märkis ta.

Tsahkna ütles, et tal pole politsei tegevusele mingeid pretensioone. ?Pole mingit küsimust,? rääkis ta. Tsahkna ei soovinud öelda, kas politsei midagi tema kodust ära viis ja kuidas tema koju üldse sisse pääseti. ?Mina teen kõik endast oleneva, et uurimine oleks objektiivne,? lisas ta.

Tsahkna ütles, et kriminaalasi pole algatatud tema enda, vaid diagnostikakeskuse müügi fakti suhtes.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes ütles läbiotsimist kommenteerides, et 16. septembril tehti Tallinna mitmes kontoris ja muus kohas läbiotsimine, et leida dokumente ja asitõendeid, mis aitaksid kaasa ASi Ida-Tallinna Keskhaigla ja ASi Lääne-Tallinna Keskhaigla poolt ASi Tallinna Diagnostikakeskus 66,3 protsendi aktsiate võõrandamise uurimisele. ?Augustis alustati kriminaalmenetlust, et selgitada välja ASi Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla poolt Tallinna Diagnostikakeskuse 66,3 protsendi aktsiate võõrandamist 20. juulil OÜ-le Diagnostic Family,? märkis Herodes.

Kriminaalmenetlust alustas prokuratuur Herodese sõnul karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ametiseisundi kuritarvitamist. Praegusel hetkel pole kedagi selles kriminaalasjas kahtlustatavaks tunnistatud. Praegu käib septembris toimunud läbiotsimistel asitõendite ja dokumentide analüüsimine ja seetõttu ei saa nendest täpsemalt rääkida, vahendas Herodes riigiprokuratuuri seisukohta.

Ligi poolteist kuud tagasi teatas Tsahkna oma tagasiastumisest Tallinna abilinnapea kohalt.

Tsahknale sai saatuslikuks see, et tema kontrolli all müüdi Tallinna Diagnostikakeskuse aktsiad ilma avaliku pakkumiseta tundmatu nimega riiulifirmale OÜ Diagnostic Family. Tehing tõi asjatundjate hinnangul linnale ligi 30 miljonit krooni kahju.

Hetkel kuum