• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid: pooljuhtide sektor hoidis aktsiaid paigal

  Investeerimispank Smith Barney soovitus pooljuhtide aktsiaid osta hoidis eile USA börsid enam vähem paigal.

  Päevasiselt 2004. aasta madalaimal ehk 9708 punkti tasemel käinud Dow Jones tööstuskeskmine andis päevaga järele 0,08%, taandudes 9749,99 punkti tasemele. Tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks kahanes vaid 0,06%, sulgudes 1914,04 punktil.
  Seevastu Phildelphia pooljuhtide indeks kosus 0,7%, kuna Smith Barney teatas, et näeb märke, mis lubavad sektori aktsiatel kosuda. Investeerimispank tõstis nii Texas Instruments, Altera, Integrated Device Technology, Analog Devices ja International Rectifier aktsia reitingu ?hoia? pealt ?osta? peale.
  Turule alljäävate kvartalitulemustega tulid eile välja BellSouth, CNF, Kimberly-Clark ja Quest Diagnostics. Seevastu hommikusöökide valmistaja Kellogg ületas ootusi, ning kergitas sellega oma aktsiat 1,7% võrra.
  Turule tekitas ebakindlust järgmisel nädalal toimuvad USAs presidendivalimised, kuna endiselt on raske aimata kas võimule jäävad vabariiklased või tulevad demokraadid. Samuti tegi muret rekordilise hinnataseme all kiikunud nafta hind.
  Möödunud nädalal tugeva kvartalikasumiga välja tulnud interneti otsingumootor Google aktsia lisas eile oma hinnale veel 8,7%, tõustes 187,40 dollarit kuna hinnalanguse peale mänginud investorid hakkasid väärtpaberit tagasi ostma.
  Päevasiselt käis augusti keskel 85 dollari peal aktsiate esmaemissiooni (IPO) korraldanud Google`i hind ära ka 194,43 dollaril.
  Kiire tõus kergitas ettevõtte turuväärtuse 50,8 miljardi dollarini ehk esmakordselt Yahoo`st kõrgemale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.