• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid: pooljuhtide sektor hoidis aktsiaid paigal

  Investeerimispank Smith Barney soovitus pooljuhtide aktsiaid osta hoidis eile USA börsid enam vähem paigal.

  Päevasiselt 2004. aasta madalaimal ehk 9708 punkti tasemel käinud Dow Jones tööstuskeskmine andis päevaga järele 0,08%, taandudes 9749,99 punkti tasemele. Tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks kahanes vaid 0,06%, sulgudes 1914,04 punktil.
  Seevastu Phildelphia pooljuhtide indeks kosus 0,7%, kuna Smith Barney teatas, et näeb märke, mis lubavad sektori aktsiatel kosuda. Investeerimispank tõstis nii Texas Instruments, Altera, Integrated Device Technology, Analog Devices ja International Rectifier aktsia reitingu ?hoia? pealt ?osta? peale.
  Turule alljäävate kvartalitulemustega tulid eile välja BellSouth, CNF, Kimberly-Clark ja Quest Diagnostics. Seevastu hommikusöökide valmistaja Kellogg ületas ootusi, ning kergitas sellega oma aktsiat 1,7% võrra.
  Turule tekitas ebakindlust järgmisel nädalal toimuvad USAs presidendivalimised, kuna endiselt on raske aimata kas võimule jäävad vabariiklased või tulevad demokraadid. Samuti tegi muret rekordilise hinnataseme all kiikunud nafta hind.
  Möödunud nädalal tugeva kvartalikasumiga välja tulnud interneti otsingumootor Google aktsia lisas eile oma hinnale veel 8,7%, tõustes 187,40 dollarit kuna hinnalanguse peale mänginud investorid hakkasid väärtpaberit tagasi ostma.
  Päevasiselt käis augusti keskel 85 dollari peal aktsiate esmaemissiooni (IPO) korraldanud Google`i hind ära ka 194,43 dollaril.
  Kiire tõus kergitas ettevõtte turuväärtuse 50,8 miljardi dollarini ehk esmakordselt Yahoo`st kõrgemale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.