• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄL: Ökonoomne küttetehnika tuleb Eesti oma tehasest

  ÖÜ Balti Soojuspump on teinud projekti, et toota järgmisel aastal paarsada maasoojuspumpa.

  Projekti on käima lükanud osaühing PG Ehitus ja Suomen Lämpöpumpputekniika OY. PG Ehitus oli siiani tuntud Soome maasoojuspumpade Lämpöässä sissetooja ja paigaldajana, kirjutab Ärileht.
  OÜ Balti Soojuspumba osanikud on PG Haldus (40%), Suomen Lämpöpumpputekniika OY (40%) ja eraisikud (20%).
  Siiani on kõik Eestis paigaldatud maasoojuspumbad toodetud Rootsis või Soomes.
  Alginvesteeringut nõuab maasoojuspump palju ? siiani tahtsid kõik Soome ja Rootsi seadmete vahendajad täiskomplekti eest 140 000 ? 150 000 krooni (umbes 8900?9600 eurot).
  Balti Soojuspump lubab oma toodangu kohalikule tarbijale vähemalt 20 protsenti odavamalt kätte tuua, hind oleneb palju ka pumba võimsusest. BSP pumbal, mis järgmisel aastal läheb seeriatootmisesse, on seitse erinevat võimsust, vahemikus 5?20 kW.
  Balti Soojuspump loodab järgmisel aastal toota vähemalt 200 maasoojuspumpa, mis läheksid kaubaks nii kodus kui ka ümbritsevates maades. Eestis hakkab nende müügi ja paigaldusega tegelema OÜ PG Ehitus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.