Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konverentsi lõpuks oli kohale jäänud vaid esirida

  Olümpia hotelli konverentsisaal oli läinud reedel Wazzapi puhuks jõuluehtes. Kerge soome aktsendiga jõuluvana isiklikult kohal, et paarisajale kokku tulnud reklaamihuvilisele soojendusvõimlemist teha. Tavapärast konverentsi mõõtu pidulikkust ei järgnenud, moderaatorid oli üllatavalt boheemlaslikud ja korralduspool pigem seminarlik.
  Sissejuhatav diskussioon ajakirjanduse sõltumatusest jäi Mart Kadastiku, Rein Iida ja Ilmar Raagi vestlusringis pigem rahulikuks polemiseerimiseks. Justkui osalejate meelerahuks nenditi, et Eestis ohustab nii mõnelgi kanalil reklaam kohati juba saate sisu.
  Pettumust valmistas, et välja reklaamitud Oliver Voss ei esinenud üldse seekordsel Wazzapi reklaaminädalal, ka asendusesinejat polnud.
  Pikemaks venitatud ettekandega päeva naelaks ja energiaallikaks osutus maailmakuulsaid brände reklaamiva WhatIfi koolitusrühma juht Chris Brown. Väsimatult püüdis ta tuimavõitu publikumi üha uute ja uute mängudega käima tõmmata. ?Ärge tehke asju ühtemoodi,? õhutas Brown reklaamitegijaid ja tellijaid loovale revolutsioonile. Lisaks näitlikustas ta iga oma teoorialõiku lustakalt ning silkas peepvainlikult mööda auditooriumi ringi.
  Piinlikkust tekitas see, et publikum jäi sellest hoolimata pisut loiuks. Kuhu on jäänud meie lektorite mahlakad esinemised, mõlkus tahtmatult meeles energilist Browni vaadates.
  Emotsionaalselt laadivalt mõjus reklaamifestivali Golden Drum korraldaja Nastja Mulej. Tema ettekande võis leida ka töömapist. Kahjuks enamiku esinejate ettekandeid mapis polnud.
  Sasha Hartungi Volvo müsteeriumi lugu oli näitena hea, kuid ettekanne oli õpetlikkuse poolest kasin. Selleks ajaks niheles publik juba üsnagi ebamugavatel toolidel, mõni piidles haigutades konverentsi päevakava ja paljud seadsid end lahkuma. Praktilist lisaväärtust päeva teine pool kohe kindlasti enam ei pakkunud.
  Peaaegu pooltühjale saalile näidati Marketing & Advertisingi toodetud videofilmi Ikea eduloost. Sümpaatsete reklaamidega pikitud intervjuuklipid Ikea turundajatega tõid lähemale maailma suurima mööblitootja edutegurid, kuid saalisolijad reageerisid sellele üsnagi tuimalt.
  Viimane sõnavõtt Kontuuri loovjuhilt Urmas Villmannilt jäi oma lühiduse juures ka sisutühjaks. Väitele, et reklaam on äri, mida kunst müüa aitab, ei järgnenud toetavaid fakte ega ka maitsvaid näiteid. Maailma parimaid reklaame jäi vaatama vaid käputäis osalejaid.
  Konverentsi korralduslik ja ka sisuline pool oli kohati üle jala kokku klopsitud. Või oleme lihtsalt heade konverentsikogemustega ära hellitatud.
  Autor: Tiina Saar
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Soovitused Rootsist: kuus tehnoloogiafirma aktsiat, mis pärast krahhi üles korjata
Tehnoloogiafirmade aktsiad kannatasid ära raske aasta ja on nüüd hakanud uuesti tuult tiibadesse võtma. Praegu pole veel hilja mõni aktsia osta ja kõrge lend kaasa teha.
Tehnoloogiafirmade aktsiad kannatasid ära raske aasta ja on nüüd hakanud uuesti tuult tiibadesse võtma. Praegu pole veel hilja mõni aktsia osta ja kõrge lend kaasa teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Ryanair kärbib Vilniuses lende
Iiri odavlennufirma Ryanair teatas, et ei ava sel suvehooajal Vilniusest kaht lennuliini ning kärbib 11 liini väljumisi, vahendab Leedu majandusleht Verslo Žinios.
Iiri odavlennufirma Ryanair teatas, et ei ava sel suvehooajal Vilniusest kaht lennuliini ning kärbib 11 liini väljumisi, vahendab Leedu majandusleht Verslo Žinios.

Olulisemad uudised

Soomlased vastavad: kas juba on hea aeg kinnisvara osta?
Soomes on väiksemate korterite hinnad alla tulnud ja üldiselt arvatakse, et ka intressimääradega on saabunud teatav stabiilsus. Kauppalehti küsis lugejate käest, kas nüüd on nende meelest kätte jõudnud õige aeg uuesti investreerimiskinnisvara ostma hakata.
Soomes on väiksemate korterite hinnad alla tulnud ja üldiselt arvatakse, et ka intressimääradega on saabunud teatav stabiilsus. Kauppalehti küsis lugejate käest, kas nüüd on nende meelest kätte jõudnud õige aeg uuesti investreerimiskinnisvara ostma hakata.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.