USA börsid: tubakasektor kergitas aktsiaturgu

19. november 2004, 09:44

Kahe investeerimispanga otsus tõsta tubaka- ja toidutootja Altria Group aktsiareitingut ja nõrgenev nafta aitasid eile kergitada USA aktsiaturgu.

Nii Goldman Sachs kui ka Prudential tõstsid Philip Morrise emaettevõtte Altria Group aktsiareitingut pärast seda, kui föderaalne apellatsioonikohus tõstatas üles küsimuse, kas valitsusel on õigus sundida sigaretitootjaid maksma miljardeid dollareid nende vastu algatatud kohtuprotsessides.
Lisaks tõstis Goldman Sachs kogu sektori väljavaate 'neutraalselt' 'atraktiivseks'.

Marlboro sigarettide tootja Altria Group tõusis 2%, tasemeni 58,70 dollarit. Cameli suitsude tootja Reynolds American Inc aktsia 77,80 dollarini ehk 3%.

Kvaliteetaktsiate liikumisi kajastav Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 0,22%, tasemeni 10572,55 punkti. Tehnoloogiasektori aktsiad jälgiv Nasdaqi koondindeks tõusis täpselt samapalju, sulgudes 2104,28 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast jaanuari.

Nafta hind langes pärast kütteõli tõusust põhjustatud kolmapäevast rallit eile 0,62 dollarit barreli kohta, 46,22 dollarini.

?Raha ootab kulutamist aktsiate ostmiseks. Inimesed hoidsid enne valimisi (USA presidendivalimisi) rahakraane kinni? kuid nüüd me näeme kuidas üha enam raha on turule tulemas,? ütles uudisteagentuurile Reuters Legg Mason Wood Walker aktsiakauplemise juhataja Tom Schrader. ?Nafta aitab. Energiahinnad liiguvad alla,? lisas Mason.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing