Ettevõttest tervikpildi loomine toob edu

Mis on ühist tuntud Eesti firmadel nagu näiteks TNT Eesti, Eltel Networks või Viking Window? Neid erinevatel aladel tegutsevate ettevõtete nimesid võib koos kohata erinevate konkursside võitjate nimekirjades ? olgu siis tegemist kas juhtimiskvaliteedi auhinnaga, parima tööandja valimisega või mõne muu analoogse konkursiga.

Nende ettevõtete ühine joon on selles, et juhtimissüsteemide korrastamise ja arendamisega, töötajate heaolu ning ettevõtte pikaajalise jätkusuutlikkuse tagamisega tegeletakse seal süsteemselt ning igapäevaselt. Konkursivõidud näitavad, et ollakse õigel teel.

Üks osa terviklikust kvaliteedijuhtimissüsteemist on ka protsessijuhtimine. Mida see tähendab? Ausalt öeldes pole keegi ettevõtete juhtidest, kes protsessijuhtimist tunneb nagu oma viit sõrme, suutnud protsessijuhtimise olemust ühe lausega kokku võtta. Ja tõsi ta on ? kõlab keeruliselt ja tekitab asjasse pühendamata inimestes eelarvamusi, otsekui oleks tegemist bürokraatiat külvata püüdva süsteemiga, mille üks eesmärk on piirata inimeste loovust. Tegelikult on tõde palju lihtsam ja sümpaatsem.

Protsessijuhtimine ? sest mis ühe ettevõtte tegutsemine ja juhtimine muud on kui üks protsess ? eksisteerib ju igas organisatsioonis, hoolimata sellest, et seda nii ei nimetata. Eesmärgid on ju kõigil, reeglina neid eesmärke ka mõõdetakse ning mõõtmistulemuste põhjal tehakse eesmärkide saavutamise protsessi parandusi ja täiendusi, et asjad toimiksid veelgi paremini.

Ühel hetkel tasub lihtsalt aega võtta, protsessidele näkku vaadata, nad ära kirjeldada ja mõõdikud paika panna. Nii saab tervikpilt selgemaks ja uued arenguvõimalused ning senised kitsaskohad torkavad kindlasti paremini silma. Preemiaks on korrastunud juhtimissüsteem ning senisest rahulolevamad töötajad, sest kõik teavad, millised on ettevõtte eesmärgid ja milline just Jüri või Mari roll nende eesmärkide saavutamises. Ning kui on tahtmist oma edukusest ka muule maailmale teada anda, võib osaleda mõnel konkursil ning võit ei jää kindlasti tulemata!

Hetkel kuum