2. detsember 2004 kell 22:00

Hoia ja ära keela

Kuigi singel ?Vertigo? oli umbes kolmeminutine tuumaplahvatus, viitab pikk plaadi pealkiri Bonole endale.

Aatompomm olevat olnud ta ise peale isa surma. Tal polnud aimugi, kuidas edasi elada ning iseenda eest põgenemine oli pidevalt päevakorral. Veel ütles ta ajakirjale Q antud intervjuus, et tegemist on grupi kõige isiklikuma albumiga ja seetõttu ehk parimaga.

Seda öeldakse muidugi peale iga uue CD ilmumist ja mõeldes nende ajaloole on võimatu uskuda, et ?With Or Without You? polnudki personaalne laul.

Olla parim bänd maailmas pole võitlus teistega, vaid iseendaga, tegemata sodi, mida konkurendid toodavad, väidavad nad intervjuus.

Valminud 18 kuuga, kusjuures algupärane produtsent Chris Thomas vahetati peale pooli sessioone Steve Lillywhite?i vastu, kes oli U2 majaprodutsent ka 1980ndate algul. Pluss tavalised kahtlusalused Flood, Nellee Hooper ja Brian Eno.

Atmosfäär on maagiline. Iseenesest lihtsad lood on nii sügavaks muudetud, et igaüks võib siit veel aastaid uusi asju leida. Bono laulab suurtel teemadel järjest hümne ja The Edge?i kitarr räägib veel universaalsemalt. Te ju teate, mis U2 on! Uuel albumil on nad end jälle taas leiutanud ja iga kuulamisega lähevad laulud võimsamaks ja kolme aasta pärast ei kujuta keegi elu nendeta ette.

Veel lihtsamalt väljendudes: kui 2004. aasta jooksul avaldatud albumitest endale ainult üks omandada, siis alustage siitsamast. U2st praegu rohkem oodata on lihtsalt kohatu.

Vaata lisaks: www.u2.com

Autor: Lennart Beat

Hetkel kuum