Prokurör vaidleb tänase Äripäeva Andres Bergmanni leheuudise peale

17. detsember 2004, 15:58

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri teise osakonna vanemprokurör Kaire Hänilene teatas, et tänase Äripäeva uudis Andres Bergmannist on osaliselt ebatäpne.

Hänilene sõnul on Äripäevas avaldatud spekulatiivset ja sisult ebaõiget informatsiooni ERA panga kriminaalasja kohtuliku menetlusega seonduvalt.
'Lõigus, mis käsitleb ''Äripäevale' teadaolevalt' kohtualustele varasemate lihtmenetluse läbirääkimiste käigus pakutud karistusi, on informatsioon täiel määral tõele mittevastav kõigi käsitletud isikute karistuste osas, millest nähtub, et meediaväljaanne on tuginenud ebausaldusväärsele allikale,' rääkis vanemprokurör.

Lisaks on tema sõnul Äripäev ainult Aet Bergmanni sõnadele tuginedes avaldanud ebaõige väite, nagu oleks ettepanek lihtmenetluse läbirääkimisteks tulnud prokuröridelt. 'Ettepanek tuli kohtualuselt Andres Bergmannilt ning tema kaitsjalt,' täpsustas Hänilene.

Samuti ei ole lihtmenetluse kokkuleppe sisu Andres Bergmanni osas leebem, kui kaks aastat tagasi, vaid kohtualusele on pakutud toonasest raskemat karistust. 'Lisaks tuleks märkida, et kohtuistungi avalikkuse reegel ei laiene lihtmenetluse läbirääkimistele, mis toimuvad iga konkreetse kohtualuse, kohtualuse kaitsja ja prokuröri vahel ning mis ei oma juriidilist tähendust enne vastava kokkuleppe allkirjastamist kõigi läbirääkimistes osalejate poolt,' jätkas ta. Seega saavad tema sõnul läbirääkimiste sisu kohta informatsiooni anda või sellest keelduda ainuüksi läbirääkimistes osalejad, mitte kolmandad isikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing