• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusmaterjalide tootjatele algas 2005. aasta üliedukalt

  Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liitu kuuluvate ettevõtete müügikäive oli selle aasta esimeses kvartalis 1,2 miljardit krooni, see on 33 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga, mil aasta esimese kolme kuu käive jäi veel alla miljardi. Kõige rohkem kasvas betoonelementide müük.
  ?Põhipõhjus on see, et me ise nii targad ja andekad oleme,? ütles naljatledes ehitusvahtusid tootva OÜ Krimelte ekspordi kommertsjuht Jaanus Paeväli. ?Esimesed viis kuud on olnud väga töised ja töö annab ka tulemust. Kurta oleks patt.?
  Selle aasta esimese kvartaliga on Krimelte eksportinud rohkem kui 70 mln krooni eest, firma kogukäibest on see 90%. Head kasvu on näidanud nii eksport Euroopa Liidu riikidesse kui ka näiteks Kasahstani ja Ukrainasse.
  ?Põhjus on selles, et opereerime tõusvatel turgudel,? ütles Paeväli.
  Kõigi Eesti ehitusmaterjalitootjate eksport kokku on kasvanud 393 mln kroonini esimeses kvartalis, mis on 100 mln rohkem kui mullu.
  Kõige suurema käibega ehitusmaterjalide tootja oli esimeses kvartalis AS Ruukki Products ehk endine Rannila Profiil, mis oli ka suurim eksportija. Aasta esimese kolme kuu läbimüük oli 156 mln krooni, mis ületab mullust tulemust üle kolmandiku. Seejuures kasvas eksport umbes 45 protsenti. Peamised ekspordisihid on Läti, Leedu ja Ukraina
  ?See on tulnud ehitusaktiivsusest ja ehitusturust nendes maades,? ütles Ruukki Productsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Marge Reinolt ?Rääkides Baltimaadest, siis nii Eestis, Lätis kui ka Leedus on hoonete ehitus eelmise aastaga kasvanud.?
  Tavalisest aktiivsem müük aasta alguses võis Eestis olla tingitud ka loodusjõududest. ?Üks faktor oli näiteks ka see, et jaanuaris oli suur torm,? sõnas Reinolt.
  Head aasta algust kinnitas ka edetabelis 112 mln krooniga teisel kohal olev AS Kunda Nordic Tsement.
  ?Ehitamisturg on tõusnud ja ehitamine on aktiivsemaks muutunud,? ütles Kunda Nordic Tsemendi tegevjuht Tapio Aura. Ka Kunda Nordic Tsemendi toodangust läheb 45 protsenti ekspordiks. Põhiline sihtkoht on Läti. ?Lätis on turu kasv tegelikult suurem kui siin,? lisas Aura.
  Ülejäänud aastalt nii suurt kasvu siiski ei oodata. Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit prognoosib kogu aasta käibe kasvuks 12 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome suur automüüja läks rootslastele
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.