Ülo Toomsalu • 25. juuli 2005 kell 6:30

Põhjarannik: Estonia kaevanduses hukkus 22aastane noormees

Neljapäeva õhtul hukkus Estonia kaevanduses allavarisenud lae alla jäänud 22aastane sillamäelane Juri Gvozdev.

Eesti Põlevkivi avalike suhete juhi Raivo Loti sõnul juhtus õnnetus Estonia kaevanduse idaosas kell 18.40. 'Juri Gvozdev oli parajasti ametis lae tugevdamisega, kui lagi ootamatult talle peale varises,' ütles Lott.

Eesti Põlevkivi komisjon tegeleb veel õnnetuse põhjuste ja asjaolude väljaselgitamisega, kuid esialgsetel andmetel olid Loti sõnul kõik ohutusnõuded täidetud, kirjutab Põhjarannik.

'Tegemist oli fataalse õnnetusega. Selles piirkonnas, kus töö käis, olid küllaltki rasked geoloogilised tingimused. Lae sees oli varjatud lõhe, mis saigi saatuslikuks,' ütles Lott.

Jaoskonnaülem Aleksandr Koivistoineni sõnul tuli Juri Gvozdev kaevandusse tööle 2003. aastal ja näitas ennast esimestest tööpäevadest peale asjaliku ja tubli töömehena. 'Ka tema isa töötab meil ja nende puhul võis juba rääkida kaevurite dünastiast,' lausus Koivistoinen.

Kaevurite ametiühinguliider Maido Agur ütles, et tervikuna on viimastel aastatel Eesti Põlevkivis ohutusnõuete täitmisele pööratud aina suuremat tähelepanu. 'Kuid mida rohkem Estonia kaevandus maa all nii lõuna kui ka ida poole nihkub, seda kehvemaks geoloogilised tingimused muutuvad ja ohud suurenevad,' märkis Agur.

Kollektiivlepingu kohaselt on töökohal hukkunud kaevuri lähedastele ette nähtud aastapalga suurune hüvitis, samuti kannab Eesti Põlevkivi matustega seotud kulud.

Hetkel kuum