Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku suuromaniku muudatused lähevad Balti riikidest mööda

  ?Saku suuromaniku BBH ümberkorraldused ei puuduta Balti riikide õlletehaseid,? ütles Saku Õlletehase juht Jaak Uus eile Äripäevale. Küsimusele, kas on võimalik, et suletakse Saku Õlletehas, vastas Uus, et sellist informatsiooni ei ole täna BBHs kõne all olnud. ?See ei ole hetkel üldse Baltimaades kõne all olev teema,? lausus Uus.
  ?BBH Balti riikide tehased on regioonis joogitööstuste esireas nii müügimahtude kui ka kasuminäitajate osas,? lisas Uus.
  BBH kavatseb ümber korraldada oma senised tegevused, kirjutas üleeile Leedu suurim majandusleht Verslo ?inios. ?BBH koondab oma tegevused nelja regiooni, milleks on Venemaa, Ukraina, Kasahstan ja Balti riigid,? ütles lehele Saku Õlletehase nõukogu liige ja BBH Leedu üksuse juht Tomas Kucinskas.
  Uus lisas, et viimaste aastate jooksul on BBH omandanud ühes riigis mitu õlletehast. Paar kuud tagasi teavitas BBH Uusi sõnul avalikkust plaanist ühes riigis olevate tehaste administreerimine ühendada. Äripäeva andmetel oli selleks riigiks Venemaa.
  Pool Saku Õlletehase suuromanikust BBHst kuulub Taani õlletootjale Carlsberg, teine pool kuulub Inglise õlletootjale Scottish & Newcastle.
  Carlsberg kavatseb Euroopas sulgeda pooled oma õlletehastest. ?Meil on kavas järgmise kolme kuni viie aasta jooksul sulgeda Euroopas oma 29 õlletehasest 14,? ütles Carlsbergi tegevjuht Nils Smedegaard Andersen eelmisel nädalal Taani majanduslehele Børsen. ?On tõenäoline, et kuue aasta pärast on kadunud ka õlletootmine Kopenhaagenist,? ütles Andersen. Ta lisas, et ei ole veel selge, millised teised Euroopa õlletootmiskohad suletakse. Rootsi ajaleht Svenska Dagbladet kirjutas eelmisel nädalal, et Rootsis on Carlsbergil järele jäänud veel üks õlletehas ja seda ei suleta.
  Viimasel aastal on Carlsberg sulgenud Euroopas neli tehast: kaks Rootsis, ühe Norras ja ühe Poolas. Carlsbergil on õlletootmistehased üheksas Euroopa riigis. Carlsberg on maailma suuruselt viies õlletootja.
  Lisaks märkis Smedegaard Andersen Børsenile antud intervjuus, et ta ei välista ka Inglise õlletootja Scottish & Newcastle osaluse väljaostmist firmas BBH.
  Veel on Carlsbergi juhi sõnul kontsernil järgmise kolme kuni viie aasta jooksul kavas korraldada suuremaid ülevõtmisi. ?Carlsbergil on kavas suuremaid ülevõtmisi järgmise kolme kuni viie aasta jooksul, pärast seda, kui võlakoorem on suudetud viia seniselt 30 miljardilt Taani kroonilt 20 miljardi Taani krooni tasemele,? ütles Smedegaard Andersen. Juht lisas, et hetkel ei ole tal teatada veel midagi konkreetset. ?Korraldame ülevõtmise, kui silmapiirile ilmub õige kandidaat,? oli tema sõnum.
  Carlsberg kirjutas oma tänavuse esimese poolaasta aruandes, et kavatseb oma õlletootjad Venemaal ühte firmasse kokku koondada. Selle sammuga tahetakse kokku hoida müügi-, tootmise- ja logistikakulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.