ÄP fototoimetus • 26. oktoober 2005 kell 22:00

Tavidi valuutavahetus laienes Rootsi

?Seoses Stockholmi esinduse avamisega on nüüd läbi meie ettevõtte võimalik Eesti ja Rootsi vahel raha saata viie minutiga,? kommenteeris uue kontori avamist Tavidi juhataja Kuno Rääk. ?Kahe riigi vahel raha kiirsiirdamine võtab ainult nii palju aega, kui kulub paberite vormistamiseks. Sama teenus on edukalt toiminud Eesti ja Soome vahel juba üle üheksa aasta. Põhiliselt kasutavad seda firmad, aga ka turistid, kel raha ja pangakaardid reisil olles kaduma läinud.?

Lisaks hakkab Tavex AB müüma Rootsi turule füüsilist investeerimiskulda maailmaturu hinnaga. ?Peamine tegevusala saab siiski olema valuutavahetus. Meie eesmärk on olla Stockholmi valuutaturu hinnaliidrid,? lisas Rääk.

Tavidile pakub Rootsi turg huvi, sest ELiga liitudes otsustasid rootslased käibele jätta oma rahvusvaluuta ja eurole üleminekut ei ole lähiaastatel oodata.

Lisaks Rootsile ja Eestile asuvad Tavidi esindused ka Soomes ja Lätis. Järgmise sammuna on ettevõttel plaanis laieneda Taani.

Eelmisel aastal teenis Tavid Krediidiinfo andmetel 9 miljonit krooni kasumit, käive oli 22 miljonit. Aasta enne seda olid tulemused vastavalt 7 ja 24 miljonit krooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum