Ülo Toomsalu • 27. oktoober 2005 kell 6:13

PM: Ministeerium pooldab riigi kinnisvarafirma jätkamist

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) peaks rahandusministeeriumi hinnangul jätkama nii büroopindade rentimise kui ka koolimajade remontimisega.

Rahandusministeeriumi halduspoliitika osakonna juhataja Kaie Karnioli sõnul on ministeerium RKASi tegevust analüüsides leidnud, et see peaks kindlasti jätkama, kirjutab Postimees.

Küll aga tuleks tema sõnul kokku leppida omakapitali tootluses, mis peaks olema diferentseeritud ja arvestama, kas turul on teisi sarnase toote pakkujaid. Keskmiselt võiks tootlus Karnioli sõnul jääda seitsme protsendi juurde.

«Koolide puhul on tootlus juba ka praegu kolm kuni neli protsenti, büroopindade puhul on see seitse, aga võiks olla isegi rohkem,» rääkis Karniol. Samuti tuleks tema sõnul teha otsused ja luua süsteem, millised varad RKASile üle antakse, mis jäävad riigi omandisse ja mis maha müüakse.

Rahandusministeerium on nõustunud ka riigikontrolli suvise etteheitega, et büroopindade kasutus ei pruugi olla praegu optimaalne, mistõttu on ministeeriumil plaanis välja töötada ka soovituslikud kulunormid. «Aga seda, kui mitu ametnikku ühel asutusel peaks olema, me tõesti öelda ei oska,» nentis Karniol.

Riigikontrolör Mihkel Oviir ütles eile Riigikogu ees esinedes, et tuleb otsustada, millise tempoga riigi kinnisvara korda tehakse, ja see tempo peab vastama eelarvele.

Hetkel kuum