Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeaktsionärid tulid turule

  Kahel esimesel päeval üliaktiivse Tallinki aktsia kauplemishoog rauges eile üsna tublisti, aktsia hind langes 0,38 protsendi võrra 81,83 kroonini.
  Ehkki tehinguid oli veidi rohkem kui poole võrra vähem kui esmaspäeval, oli 34,6 miljoni krooni suurune aktsiakäive kaheksa korda esmaspäevasest väiksem, mis on märk selle kohta, et kauplema hakkasid väikeaktsionärid. Seda kinnitab ka tehingute suurus. Tehingud suurusega mõnikümmend aktsiat olid üsna tavalised ning mõne käigus vahetas omanikku vaid kümmekond väärtpaberit.
  Eilne Äripäev kirjutas, et Hansabank Marketsi sõnul on müüjateks peamiselt välismaised fondid, kes said Tallinki aktsiate omanikuks varem. 1. detsembri seisuga oli taolisi aktsionäre 21, nende käes oli 37,4 protsenti Tallinki aktsiatest ehk 38,2 miljonit aktsiat. Arvestades, et osaliselt müüsid välisomanikud aktsiaid ka emissiooni käigus, võib arvata, et endiste välisfondide kätte jäi umbes 25 miljonit aktsiat. Seega, pea kolmandik välisfondide käes olevatest aktsiatest on juba müüdud.
  Aga kuna on väheusutav, et need välisfondid kõik oma Tallinki positsioonid ära likvideerivad, siis võib arvata, et aktsia müügilaine hakkab vaibuma. Tundub, et paanikat esialgu siiski näha ei ole ning tänu likviidsusele absorbeeritakse väike müügisurve kergesti.
  Ülejäänud turg liikus erisuunaliselt. Enam kui miljoni krooni suuruse käibe said lisaks Tallinki aktsiale Tallinna Vesi, Eesti Telekom, Starman ja Harju Elekter. Neist viimase hind kerkis 1,23 protsendi võrra 64,62 kroonini. ASi Tallinna Vesi 15 miljoni kroonise käibega võib samuti rahule jääda. Aktsia hind langes 0,07 protsendi võrra 210,76 kroonile.
  Põhinimekirja suurim tõusja oli aga Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kallines 2,07 protsenti. Aktsia käive oli alla 200 tuhande krooni.
  Põhinimekirja suurim langeja oli 0,78 protsendiga Starmani aktsia, mille hind sulgus 59,46 kroonil.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tänane börsipäev keerleb Föderaalreservi õhtuse otsuse ümber
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
EfTENi kinnisvarafond kaotas kasumit, Arakas ootab ebakindluse jätkumist
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Saksamaa asemel uued diilid: Euroopa ostab sõjarelvi hoopis mujalt
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Raadiohommikus lilleärist, pankrottidest ja Ukraina reklaamiturust
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.

Olulisemad uudised

Üle saja Eesti ettevõtja lõksus: Valgevene keelab äri müüa Teiste hulgas Silvano, Helmes, Kaamos
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.