Võidu peale Otepää loodusparki matkama

Mikk Jürjens 27. jaanuar 2006, 00:00

Pühapäeval kell 10 stardib Otepää vallas Marguse puhkekeskuses rohkem kui 120 kolmeliikmelist meeskonda Eesti kõrgemaid mäetippe vallutama.

Esmapilgul hullumeelse ideena tunduv seiklus on ACG Winter Xdream, kus seitsme tunni jooksul pannakse kolmeliikmelised võistkonnad omavahel võidu mäetippudele jõudma. Sealjuures on võistlejatel lubatud lisaks jalgadele ja kätele appi võtta ka jalgrattad ning suusad. Ainus eesmärk on võimalikult kiiresti kõik kontrollpunktid läbida ja seejärel finišisse matkata.

Ürituse peakorraldaja Tarmo Siimsaare kinnitusel on selline idee ja teostus küll uus, kuid kiiresti populaarsust koguv. "Asi sai alguse kaks aastat tagasi, mil üritasime läbi viia suvist seiklusspordisarja Estonian Extreme Event," räägib Siimsaare. "Osalejatele paistis selline sportlik meelelahutus meeldivat ning seeläbi sai eelmisel aastal teoks neljaetapiline Hansapank Xdream 2005 sari." Üks neljast osavõistlusest tõsteti talvisel ajal Haanja kuplite vahele, kus ülesandeks sai 20 Eesti absoluutkõrguselt kõrgeima mäetipu ründamine. "Osalenute huvi oli suur ning sellest lähtuvalt üritame midagi samalaadset korraldada ka Otepää looduspargis," selgitab Siimsaare.

Ehkki ametlik soodusregistreerimine on lõppenud ja 120 võistkonda on ennast kirja pannud, soovitab Siimsaare huvilistel korraldajatega ühendust võtta, sest seni pole nad veel kellelegi ära öelnud. "Tegemist on sportliku meelelahutusega, kus on ühendatud ekstreemsused, meeskonnatöö, orienteerumisoskused ja vastupidavus. Seiklusspordi võlu seisneb eeskätt raja läbimises mitte tulemuses kui sellises," lisab Siimsaare.

Parimatele on välja pandud ka auhinnad ja publikul on võimalik lisaks põhivõistlusele jälgida osalejate ronimisoskusi, mis kuulub võistluse lisaülesannete hulka. Võistluskeskus Valgamaal avatakse hommikul kell kaheksa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing