Sõnastik

Heidi Vihma 17. märts 2006, 00:00

Itaaliakeelne nimetus pärineb sõnast canna - roog, kõrkjas. Nii et suured seest tühjas torukesed, mis täidetakse mitmesuguste täidistega ja küpsetatakse ahjus. Täidisteks kõlbavad praejäägid, köögiviljad, spinat, ricotta, krabid ja muud mereloomad. Küpsetamisel kaetakse cannelloni'd kastmega, tavaliselt kas tomatikastme või bešamellkastmega.

Jaapani päritolu fermenteeritud sojapasta, lisandiks riisi-, odra- või nisujahu, sool. Jaapani restoranides pakutakse miso suppi, see on rohkem toidukõrvase joogi kui omaette söögi seisuses. Miso suppi võib julgelt juua üle ääre ja paksem osa pulkadega suhu aidata. Supipaksendajaks võivad olla näiteks merevetikad ja tofu.

Subtroopilisest Hiinast pärit puuvili, kõva karvase koorega, valkja mahlaka viljaliha ja suure seemnega. Magushapu maitse ja roosiõie lõhnaga suure kirsi või väikse ploomi suurust vilja süüakse niisama, sellest tehakse kompotti, sellega täiendatakse salateid või tehakse püreeks. Ingliskeelsetes maades kannab nime lichi, lichee, laichi, leechee, lychee, sakslased nimetavad seda litschi, prantslased litchi või cerise de la Chine (Hiina kirss), portugaallased lechia - heal viljal mitu nime.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing