PM: Pankrotimeister käivitab uut turismifirmat

12. juuni 2006, 07:44

Mõne aasta eest Eesti ühe suurema reisikorraldaja Wris Toursi pankrotti juhtinud Margit Rebane-Pent aitab käima lükata uut reisifirmat.

Tänavu kevadel alustanud reisifirma Travel In pakub nii reisikorraldaja kui ka vahendaja teenuseid. Firma tootejuhi Rebane-Pendi sõnul on nende eesmärgiks pakkuda seni turul olevast midagi eksklusiivsemat, sest tema hinnangul võib praegused pakkumised kokku võtta sõnadega 'odavalt ja palju', kirjutab Postimees.

Travel Ini ühe omaniku Janek Tammemäe sõnul ei näe tema Rebane-Pendi seotuses Wris Toursi pankrotiga midagi hullu, sest naine on turismialal suur asjatundja. 'Ta on meil tootejuht, mitte ettevõtte juht ja sestap ei näe ma selles probleemi,' kinnitas Tammemäe.

Wris Toursi pankrot seisab siiani lahenduseta ning lõviosa toonastest võlausaldajatest ei ole oma raha firmast kätte saanud. Firmalt reisi ostnud inimesed said pärast ettevõtte põhjaminekut kindlustuse kaudu kätte kolmandiku sissemakstud rahast ning nende nõue on pankrotiprotsessis jätkuvalt üleval.

Vahepeal nime vahetanud ning nüüd Indiana ASi nime all äriregistris registreeritud endise reisifirma pankrotihalduri Aavo Ruuvali sõnul on enamik firma vastu esitatud nõudeid tunnustatud, kuid praegu oodatakse, mis saab firma juhtkonna suhtes algatatud kriminaalasjast.

Turismifirmade Liidu juhi Kersti Kondi sõnul on raske hinnata, kuidas võib Rebane-Pendi palkamine Travel Inile edaspidi mõjuda. Tema sõnul on aga ilmne, et inimesed on pärast Wris Toursi pankrotti ettevaatlikumaks muutunud.

Uudis Rebane-Pendi uuest ettevõtmisest on reisiinimesed kihevile ajanud ning Eesti suurimas turismiportaalis Trip.ee sõlmitakse juba kihlvedusid, millal saabuvad esimesed teated uue firma käest vastu pükse saanud inimestest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing