EE: Rahvuskala konkursil juhib räim

31. august 2006, 10:56

Eesti Ekspress kirjutab, et rahvuskala konkurssi juhib praegu räim, kohe tema järgi on aga haug ja siis juba kilu.

Eesti Kalaliidu juht Valdur Noormägi ütles Ekspressile, et poolteise nädalaga on konkursile saadetud 130 rahvuskala pakkumist. 'Esimesel kohal on peaaegu konkurentsitult räim, teisel haug - heal lapsel mitu nime, teda on ka hoorapurikana pakutud -, kolmas hetkel kilu,' rääkis Noormägi, lisades et eri kalaliike on pakutud 15.
Oma rahvuskala on maailmas viiel riigil, USA viiekümnest osariigist puudub selline aga vaid Kansasel. Viis õnnelikku, kelle rivvi ka Eesti oma rahvuskala konkursi järel jõuab on: Norra (tursk), Soome (ahven), Filipiinid (piimkala), Lõuna-Aafrika Vabariik (Kapimaa koratsiin) ja Kambod~a (karpkalalistest suurim, eestindatud nimeta - Catlocarpio siamensis).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing