Naftareostuse uurimine venib

20. september 2006, 08:47

Looduskaitsjad on kaotanud lootuse, et
suudetakse naftareostuse põhjustanud laev kindlaks teha, kirjutab Postimees.

Veebruari alguses osutas peaminister Andrus Ansip Libeeria naftatankerile Flawless. Kuid reostuse uurimisega tegelev juhitvprokurör Lavly Leppa sõnul ei andnud märtsis avaldatud uurimisetulemused alust konkreetse süüdistuse esitamiseks, ega ka sellest vabastamiseks.

Lisaks Flawlessile on reostuse põhjustajana kahtluse all veel kümme laeva. Leppa sõnul on uurimine toppama jäänud kolme puuduoleva kütuseproovi pärast, mis on võetud Libeeria, Antigua ja Barbuda laevadelt. Proovid on küll olemas, aga neid pole saadud keeruliste asjaajamiste pärast veel Eesti võimudele üle anda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2006, 08:47
Otsi:

Ava täpsem otsing