Kahe basseiniga maja Pärnumaal

ÄP 06. november 2006, 00:00

Kord kinnisvarakuulutusi lapates jäi silma kuidagi tuttav majapilt. Uurisin siis asja ning selguski, et foto sellestsamast Pärnu lähistel asuvast majast oli eelmisel aastal olnud ühe basseiniloo taustapildiks. Nüüd aga koos oma suurepärase veesilmaga pisut enam kui nelja miljoni krooni eest müüki pandud.

Muidu uus ja kena maja. Ilmselt on selliseid uusehitisi, kus pikemat või lühemat aega elatud, kinnisvarafirmadel müügil sadu. Aga just bassein oli see, mis sundis just seda maja esile tõstma. Suurepärane suvine supluskoht ning veekogu pidev lähedus basseini näol on harva selliste majade kaasavaraks.

Linnas on ju krundil iga ruutmeeter hinnas ja sealt veel midagi veekogule loovutada ei tule tavaliselt kõne allagi. Pigem ehitatakse saunaruumidesse paariruutmeetrine sulistamiskoht.

Maal aga, kus ruumi rohkem, eelistatakse pigem tiiki, mille eest eriti hoolt ei pea kandma ning mille rajamiskulud võrreldes betoonivalu ja plaatimisega tihti tühised näivad.

Samuti vajab bassein pidevat hoolitsust: puhastamist, kinnikatmist, et vesi öösel ei jahtuks jne. Aga küllap on lõpmata vahva, kui see olemas on. Sest selliste mõõtmetega basseini omanik võib vabalt naabrimehele öelda, et mine sina pealegi mereranda solgivette, samal ajal kui mina selgelt sinava veesilma kõrval grillpidu pean.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing