• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investoreid huvitavad Eesti kaubanduskeskused

  Investeerimishuvi Eesti ja ka teiste Balti riikide kinnisvara vastu on kõrge. Eesti turule on sisenenud või sisenemas mitmed investorid, kuid huviliste ring piirdub eelkõige siiski Põhjamaadega.
  Huvi tuntakse rendilepingutega koormatud objektide vastu, mille tootlused Tallinnas on jõudnud väga lähedale Põhjamaade pealinnade vastavatele tasemetele. Ostuhuvi on ja jääb pahatihti siiski ühepoolseks, st enamik tänastest müüjatest on äraootaval seisukohal ja nende positsioon on väga kindel.
  Tootluste sellist langust ei osanud enamik siiski ette prognoosida. Investeerimishuvi on suuresti keskendunud eelkõige kaubanduskeskustele, aga nende hulk nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus on piiratud. Tootluste tase on langenud 6,5-7,0 protsendini ja seda ka objektide puhul, mis ilmtingimata ei ole Balti riikide pealinnades. Sellekohaseid näiteid võib leida Leedust. Kui tehinguobjektiks oleks mõne Balti riigi pealinna absoluutne tippobjekt, siis võib eeldada, et praeguses turusituatsioonis oleks tootluse tase isegi alla 6%.
  Autor: Aivar Tomson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.