26. november 2006 kell 22:00

Intriigi äratundmine nõuab analüüsi

Mõistagi ei ole intrigeerijal silti otsa ees ja tema enda puhul ei teki tavaliselt ühtegi infonihet, mistõttu enamasti läheb aega, et näha, kes niite tõmbab. On ülioluline välja selgitada ka intriigi põhjus.

Praegune majanduse arengutempo on intriigide tekkeks nagu loodud, sest intriigide üheks katalüsaatoriks on kiired ümberkorraldused. Sel ajal ei liigu info tavapärast teed pidi ja seda saavad ära kasutada ka intrigandid. Stabiilses keskkonnas on intriigi väga raske punuda. Intriigid kipuvad aga tekkima ka siis, kui ettevõttel on sise- ja välisprobleeme või kui on vajadus salastada tavapärasest rohkem infot.

Intriigiga kaasneb kaos ja see võib olla hävitav. Intriigiga seotutel kulub energiat sepitsemisele ja selles õhkkonnas saavad kannatada ka asjas mitteosalenud ning kollektiivil kaob tavapärane turvatunne. Intriig on alati aega ja energiat kulutav, juhtkonna tööd ja firma tavapärast toimimist halvav. Kaasnevad konfliktid, juhtimisdiagnostika häired, vallandamised ja asjatud vangerdused. Halvimal juhul võivad intriigid põhjustada majandusliku tagasilanguse.

Autor: Silva Tomingas

Hetkel kuum