• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intriigi äratundmine nõuab analüüsi

  Mõistagi ei ole intrigeerijal silti otsa ees ja tema enda puhul ei teki tavaliselt ühtegi infonihet, mistõttu enamasti läheb aega, et näha, kes niite tõmbab. On ülioluline välja selgitada ka intriigi põhjus.
  Praegune majanduse arengutempo on intriigide tekkeks nagu loodud, sest intriigide üheks katalüsaatoriks on kiired ümberkorraldused. Sel ajal ei liigu info tavapärast teed pidi ja seda saavad ära kasutada ka intrigandid. Stabiilses keskkonnas on intriigi väga raske punuda. Intriigid kipuvad aga tekkima ka siis, kui ettevõttel on sise- ja välisprobleeme või kui on vajadus salastada tavapärasest rohkem infot.
  Intriigiga kaasneb kaos ja see võib olla hävitav. Intriigiga seotutel kulub energiat sepitsemisele ja selles õhkkonnas saavad kannatada ka asjas mitteosalenud ning kollektiivil kaob tavapärane turvatunne. Intriig on alati aega ja energiat kulutav, juhtkonna tööd ja firma tavapärast toimimist halvav. Kaasnevad konfliktid, juhtimisdiagnostika häired, vallandamised ja asjatud vangerdused. Halvimal juhul võivad intriigid põhjustada majandusliku tagasilanguse.
  Autor: Silva Tomingas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.