SAS toob Tallinna üle 400 kuupmeetri jõulukingitusi

01. detsember 2006, 10:14

Põhjamaade suurima lennufirma SAS
traditsioonilise heategevusliku jõululennu sihtpunktiks on neljandat aastat
järjest Tallinn.

Eeloleval laupäeval, 2. detsembril kell 11.20 maandub Tallinna lennujaamas juubeliaastat tähistav SASi jõululend koos esindusliku Norra delegatsiooniga, mis toob Eesti sotsiaalasutustele üle 400 kuupmeetri kingitusi ja abipakke.
20 aastat tagasi SASi pilootide Harald Gjone ja Karsten Midtuni initsiatiivil alguse saanud traditsiooni eesmärgiks on viia iga aasta detsembris Norrast mõne Läänemere-äärse linna abivajajatele jõulukingitusi. Esimene heategevuslik jõululend tehti Poola linna Gdanskisse, hiljem oli sihtpunktiks Riia ning viimasel kolmel aastal on jõulupakid toodud Tallinna.

SASi jõululend saab teoks tänu paljude inimeste ja mitmete ettevõtete heatahtlikule kaasabile. Tallinna abivajajatele kingitavad jõulupakid on kokku kogutud terve aasta jooksul SASi ja koostööpartnerite töötajate poolt Lõuna-Norrast. SASi töötajad ja logistikateenistus organiseerivad kingipakkide ja abisaadetiste kokkuveo Oslo lennujaama, kus omapoolse abina lubavad saadetist oma laokompleksis hoida ja komplekteerida Norra Kuninglikud Õhujõud. Lennufirma SAS annab jõulureisiks lennuki ning kogu meeskond ja piloodid töötavad sel lennul tasuta. Oslo ja Tallinna lennujaam toetavad ettevõtmist tasuta lennujaamateenustega ning Norra suurim energeetikafirma Statoil on juba aastaid kinkinud jõululennuks vajaliku kütuse.

Kuna kingituste kogumaht ületab 400 kuupmeetrit, tuuakse suurem osa saadetisest Tallinna nelja suure treileriautoga. Jõulupakid koosnevad uutest riietest, toiduainetest, mänguasjadest, spordivarustusest ja maiustustest. Jõululennuga tuleb Tallinnasse kingitusi üle andma ja abistatavate eluoluga tutvuma mitmekümnest SASi ning teiste heategevusaktsiooni kaasatud Norra ettevõtete, meediakanalite töötajast ja juhist koosnev esinduslik delegatsioon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2006, 10:01
Otsi:

Ava täpsem otsing