21. veebruar 2007 kell 10:24

Pärnu eramute hinnad tõusid mullu kolmandiku võrra

Korterite kiire hinnatõus Pärnus hakkas möödunud aasta teisel poolel kanduma üle eramutele ja eramukruntidele, ja ulatus kuni 30 protsendini.

Kõige enam on kallinenud linna lähipiirkondade uuselamurajoonides paiknevate eramute hinnad, kirjutas Tarbija 24. Põhjustena siinjuures võib nimetada nii elamukruntide hüppelist hinnatõusu kui ka ehitushindade kiiret kallinemist.

Kindlasti mängib oma rolli fakt, et korterite ja eramute hinnavahe muutus põhjendamatult väikeseks, mistõttu otsustavad paljud inimesed just eramu kasuks. Piirkonnad on Pärnu linnas enam-vähem võrdselt hinnatud, mõnevõrra madalamad on hinnad Vana-Pärnus.

Eraldi tuleks vaadelda Ranna rajooni ja südalinna piirkonda, kus eramute hinnad on tunduvalt kõrgemad kui ülejäänud linnaosades. Linnas paiknevad elamud on lähedale jõudnud tipphindadele.

Hetkel kuum