Agnes Ojala • 23. aprill 2007 kell 8:23

Meerits: jõudsin 160 rublaga tasakaalupunkti

Selleks et olla edukas ja end hästi tunda, tuleb Eesti Investorite Liidu juhatuse liikme Heldur Meeritsa sõnul leida tasakaalupunkt kulude ja tulude vahel.

Meerits jõudis ise selleni 80ndate algusel, mil tema palk tõusis 160 rublani. "Ma ei pidanud enne palgapäeva enam kelleltki raha laenama. Jõudsin tasakaalupunkti," ütles ta. "Praegu ma ilmselt selle rahaga enam hakkama ei saaks," lisas Meerits.

Et olukorda tulude ja kulude vahel tasakaalus hoida, tuleks Meeritsa sõnul pidada isiklikku eelarvet ja arvestust oma kulude üle. "Iga kulu taga on mingi lõbu, kasu või hüve. Mistahes hüvest loobumine on mingit pidi ebamugav ja nõuab ühtviisi suurt pingutust. Seega, kui sul on lõbu, mis maksab 100 krooni kuus, ja teine, mis maksab 5000 krooni kuus, ning pead ühest loobuma, siis on ilmselt mõttekas loobuda viimasest," selgitas Meerits.

Hetkel kuum