Vene ametnikul käsi õieli

Ülo Toomsalu 03. mai 2007, 00:00

Üks Moskvas tegutsema hakanud laevaehitusfirma tellis Soomest oma töömeestele uued riided ja tööriistad, kuid need jäid Vene tolli kinni, sest ametkond pidi võtma proove, et kontrollida, ega asjad pole töölistele kahjulikud. Asi muudkui venis. Ei jäänud firmajuhil muud üle, kui minna kohale ja ametnikele veidi pihku puistata. Sellega lahenes probleem kohe. Nüüd on oodata, et Vene ametnikud hakkavad usinalt kiusama Eesti ärimehi. Samas on sealsed ametkonnad korruptsioonist niivõrd läbi imbunud, et raha eest on nad valmis kõik maha müüma. Ilmselt ei jää Venemaal äri ajada soovijatel muud üle, kui suurendada eelarves summat, mis on ette nähtud ametnikele meelehea valmistamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing