Merike Padar • 7. august 2007 kell 9:16

Rootsis küünib suvila ruutmeetrihind 230 000 kroonini

Rootsi suvilate hinnad tõusevad. Gotlandil küünib ühe ruutmeetri hind 135 000 Rootsi kroonini ehk 230 000 Eesti kroonini.

Atraktiivsus peitub kalapüügivõimalustes ning unikaalses asukohas, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Visbyst 25 kilomeetri kaugusel asuval kinnistul on viis kokkuehitatud rannamaja, kus elamispinda 48 ruutmeetrit.

Kinnistu krunt ulatub mereni. Juuni lõpus müüdi see maha 6,5 miljoni Rootsi krooni (11 miljoni Eesti krooni) eest. Hinda ei ajanud kõrgeks mitte ainult kalastamisvõimalus, vaid ka krundiga omandatav privaatne kalapüügikoht, mis on ainulaadne ja ainus saarel.

Väikeseid kalurikülasid leidub saarel küll ja küll, kuid need kuuluvad pahatihti ühingutele, mis teeb müügi raskeks.

Ranna ja vee lähedal asuvad suvilad muutuvad üha populaarsemaks. Leif Bergwigile kuuluv kinnisvarafirma müüs eelmisel aastal Fårö saarel ühe majapidamise 8,2 miljoni Rootsi krooni (14 miljoni Eesti krooni) eest. Hiljuti lahkunud Ingmar Bergmani kinnistu, mis asub eelmainitud saarel, suure tõenäosusega müüki ei lähe, vaid jääb perekonnale.

Hetkel kuum