31. august 2007 kell 9:08

Hodorkovski advokaadid andsid kohtusse naftakompanii Chevron

Lenta.ru vahendas, et Mihhail Hodorkovski kaitsjad andsid Ameerikas kohtusse naftahiiu Chevron, et saada kätte Jukost puudutavaid dokumente.

USA ajakirja Fortune Magazine andmetel on naftakompanii Chevron suuruselt seitsmes firma maailmas. Financial Times kirjutab, et advokaadid tahavad Chevroni kohtuasjaga vabastada Hodorkovski süüdistusest, nagu oleks ta Jukosest välja kantinud 850 miljardit rubla.

2003. aastal viis Chevron Jukoses läbi kompleksse juriidilise kontrolli, kuna valmistus osalust omandama. Kaitsjate hinnangul oleks Hodorkovski suurpettus nii põhjaliku kontrolli käigus avalikuks tulnud. Chevron pole Hodorkovski advokaatide tegevust kommenteerinud.

Hodorkovski arreteeriti 2003. aasta oktoobris. Tolleks hetkeks olid tema läbirääkimised Jukose suurosaluse müüks firmadele ExxonMobil ja Chevron jõudnud lõpufaasi.

Koos Hodorkovskiga võivad Chevroni dokumendid süüdistusest päästa ka Platon Lebedevi. Uurimisorganite andmetel kantisid nad Jukosest 850 miljardit rubla välja Tomsknefti, Samaraneftegazi ja Juganskneftegazi kaudu.

Oletatakse, et uus kohtuasi jõuab arutusele juba tänavu sügisel.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum