20. september 2007 kell 16:09

Kruuda otsus tegi Kilgi meele kurvaks

Lõuna-Eesti toiduainetööstusi valitsevat Rein Kilki teeb Oliver Kruuda otsus oma toiduainetööstused maha müüa kurvaks, kuna Kilgi hinnangul peaks Eesti toiduainetööstust arendama Eesti omanikud.

«See on kurb uudis, sest mitmel puhul olen ma tähele pannud, et ma olen nagu viimane mohikaanlane oma toiduettevõtetega,» sõnas Kilk postimees.ee-le, kellele Kruuda otsus suure üllatusena tuli, kuna seni on viimane meedias väitnud, et ta põhimõtteliselt neid ei müü.

Kilk märkis, et talle ei tee sugugi rõõmu saada oma Pere kontserniga maailma suurimaks Eesti toiduainetööstuseks, vaid pooldab pigem Eesti toiduainetööstuste koostööd.

«Mul ei ole Soome või Rootsi sihtkapitaliga ettevõtete vastu midagi, aga ma tajun, et just praegu oleks aeg hakata tegema selliseid Eesti oma tooteid ja otsida Eesti oma nišši ning seda oleks meeldiv teha just Eesti omanikega,» ütles Kilk, kes oma sõnul just selliseid kontakte praegu otsib.

Kalevi toiduainetööstuste hinna 880 miljoni krooni kohta arvas Kilk, et see on hea hind. «Kui vaadata käibeid, siis see oligi ilmselt selline hind, mida oli raske tagasi lükata. Money talks,» kommenteeris Kilk.

Hetkel kuum