Rõõm jäi üürikeseks

Tõnis Oja 02. november 2007, 00:00

USA keskpanga otsus alandada baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra pani teisipäeval USA aktsiaturud rõõmsalt kihama.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis täpselt protsendi võrra, 13 930,01 punktini. Peamiselt tehnoloogiasektori hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks hüppas 1,51 protsenti, 2859,12 punkti.

Lisaks baasintressi langetamisele olid investoritele headeks uudisteks hea majanduskasv ning mõõdukas inflatsioon. Nii teatas riigi majandusministeerium eelmise kvartali majanduskasvuks esialgsete hinnangute kohaselt 3,9 protsenti, mis oli suurem, kui analüütikud ootasid. Inflatsioon jäi aga alla kahe protsendi taseme, mis on keskpanga jaoks üsna OK.

Aktsiarallit juhtisid nafta- ning tehnoloogiakompaniide aktsiad. Naftabarreli hind kerkis eile pea 95 dollarile, millele täna hommikul lisandus veel enam kui dollar. Nii kerkis Exxon Mobili aktsia hind 0,93 protsenti, 91,99 dollarini, USA suuruselt teise naftakompanii Chevroni aktsia kallines 1,59 protsendi võrra, 91,51 dollarini, ning suuruselt kolmanda, ConocoPhillipsi aktsia hind hüppas koguni 2,71 protsenti, 84,96 dollarini.

Eilne kauplemispäev algas aga tugeva kukkumisega. Investorite rõõm intresside langetamisest jäi üürikeseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing