Agnes Ojala • 15. november 2007 kell 14:54

Opositsioon: K-linnavalitsuse kaks kinnisvara-aastat

Täna sai täis kaks aastat ajast, mil Keskerakond Tallinnas võimule tõusid. Linnavolikogu opositsioonierakonnad nimetavad seda aega K-linnavalitsuse kinnisvara-aastateks.

Tallinna volikogu kolme opositsioonifraktsiooni hinnangul iseloomustavad Keskerakonna kahte valitsemisaastat Tallinnas tulevikku suunatud visioonide asemel mitmed suured korruptsioonimaigulised korteritehingud, teatasid erakonnad.

Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni hinnangul on ühe erakonna ainuvõimul väga suured ohud ja Keskerakond on Tallinnas nendeks hirmudeks kuhjaga alust andnud.

Täna on Tallinna eelarve seitse miljardit krooni. Selle raha jagamise otsustab Keskerakond, seda raha jagab Keskerakond ja selle raha jagamist kontrollib Keskerakond. Antud olukorras on korruptsioonirisk enam kui suur. Linnapea on ajanud pidevalt sassi oma erakonna ja linna rahakoti, seisab opositsionääride teates.

„Me pole selle kahe aasta jooksul näinud linnavalitsuse poolt suurt visiooni, kuhu poole peaks linn liikuma. Kalli raha eest on korraldatud ohtralt visioonikonverentse – reaalset tulemit pole neist seni olnud. Kanaliseerimise ja suurte liiklussõlmede – Põhjaväila, Ülemiste ja Haabersti ristmiku – väljaehitamisega pole linn just liiga kaugele jõudnud. Niisamuti valitseb linnas lasteaiakohtade puudus. Normaalne ei ole olukord, kus peale sünnitamist tuleb laps kohe lasteaia järjekorda panna,“ märkisid fraktsioonide juhid.

Opositsiooni sõnul on selle asemel korraldatud sadade linnakorterite odavmüüke ja nende varjus kesklinna korterite kantimisi erakonna toetajatele ning surutud läbi skandaalse Harju tänava kinnistute ostutehing. Lisaks on linn taaskord algatamas ülikallist korterite ehitamist linnaametnikele ja hüppeliselt tõstnud linna propagandakulusid.

„Kõige selle tulemusena meenutab Tallinn järjest enam paari aasta tagust Ventspilsi, kus üks kõikvõimas juht karistamatult jagab ja valitseb,“ kirjutasid linnavolinikud.

Hetkel kuum