Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sööömaaaa!

  Kui jõulud jutuks, ei saa söögist üle ega ümber. Et mitte mekkimisega liiale minna, püüdsingi selles Visioonis jõuludest veidi mööda rääkida.
  Ega tänapäeval tohigi sõltumatu ajakirjandus jõuludele liiga süviti läheneda, kuna ei tea, mis lugejale selle ajaga täpselt seostub. Ons tegemist päikese sünnipäevaga või hoopis mõne inimese või jumala sünni või surmaga. Tänapäeval elab jõul pigem kokkulepitud märkides ning detaile uurides liiga sügavale ei minda. Mõtestamine jääb mõtetesse.
  Nii ongi, et üks jalgadest, millele jõul toetub, on söök. Olulised on veel ka perega olemine, ostlemine ning kultuuriüritused ja jõulupeod. Käiakse kirikuski. Eks see sõltu ka vanusest, kuid kindlasti elab veel ka legend jõuluvanast, kes ühel ööl aastas veab laiali kingid kõigile maailma headele lastele ning halbadele annab vitsa. Une pealt? Ei tea. Igal juhul on need kombed, kingikott ja hõre luud, jäänud.
  Tunnen, et tegelikult on ühiskond valmis aktsepteerima ka uusi traditsioone ja uskumusi, kui on eestvedajaid. Näiteks võiksin algatada traditsiooni, et kodustele kingin igal aastal jõuludeks mõne Eesti kunstniku teose. Võib-olla algatangi.
  Visioon peatub seekord neil märkidel, peamiselt vanadel, mis teevad jõulud, mitte ei räägi jõuludest. Meie mõtetes kujuneb jõul märkide kaudu ise selle kümne päevaga, mis veel on jäänud.
  Ilusaid jõule ja kena aastavahetust, kus iganes te ka ei oleks!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.