Raivo Sormunen • 6. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kulla ostuhullus vaibus selleks korraks

Viimaste nädalatega kiire hinnahüppe läbi teinud kulda ei juletud reedel enam juurde osta ning hind andis poole protsendi jagu järele.

Nõrgeneva dollari ja kiireneva inflatsiooni hirmus on kulla hind alates 14. detsembrist kosunud 8,9 protsenti. Möödunud neljapäeval käis särava metalli hind ära 872,90 dollaril (9285 kroonil) untsist. Napilt jäi ületamata kulla rekordiline hinnatase, mis pärineb 21. jaanuarist 1980, mil kullaunts katsus ära 873 dollari taseme.

"Praeguselt tasemelt on kuld väga aldis hinnalangusele," ütles uudisteagentuurile Bloomberg R.F. Lafferty kaupleja Marty McNeill. Seda, et kuld võib lähiajal langeda, arvab ka Adrian Day's Asset Managementi president Adrian Day. "Praeguselt tasemelt näeme keskpankade poolset müüki või hinnalangusele mängivaid investoreid," arvas Day. Kui hind vajub 825 dollarile võime aga uuesti ostjaid näha," lisas ta.

Investeeringud kõige suuremasse kaubeldavasse kullafondi (StreetTracks Gold Trust) suurenesid möödunud aastal 39%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt