Börsikommentaar: Citigroupi kahjumile vastas Intel kasumihoiatusega

16. jaanuar 2008, 09:51

USAs, kus aktsiaturu avanemise eel käratas
Citigroup teate hiiglaslikust neljanda kvartali kahjumist, leidis USAs
tavakauplemise lõppemise järel börsidel uue löögi Intelilt, kes on jännis
käibeprognoosiga.

Citigroupi aktsia hind kukkus 7,3 protsenti, 26,94 dollarini. Vaatamata kahjumile ja kapitali kaasamisele eelisaktsiate vormis oli ehk halvim „üllatus“ panga soov kaitsta omakapitali dividendi kärpimise teel. See on iseäranis halb uudis konservatiivsetele investoritele, kes vaatavad seda, mitu kvartalit või aastat järjest on ettevõte suutnud dividende tõsta. Citigroupil on nüüd taas dividendiinvestorite jaoks uus algus, ehk varasem edulugu sai nullitud. Esimene linnuke läheb aga pangale kirja alles siis, kui dividendi taas tõstetakse.

Citigroup tõmbas langusega kaasa ka teised pankade aktsiad.

Inteli aktsia kukkus eile järelkauplemisel 14 protsenti., 19,50 dollarini. Ettevõte avaldas oodatust nõrgema käibeprognoosi.

S P 500 indeks langes 2,5 protsenti, 1380,95 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 2,2 protsenti, 12 501,11 punktini. Nasdaq langes 2,5 protsenti 2417,59 punktini ja seda enne Inteli kasumihoiatuse mõju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2008, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing