16. jaanuar 2008 kell 14:22

Pasti poja röövel sai kuus aastat

1996. aasta lõpus mõistis kohus Margus Sippoli ärimees Urmas Pasti neljaaastase poja röövimise eest kuueks aastaks vangi.

Lapserööv ise toimus sama aasta 3. aprilli keskpäeval. Sippol lootis tollal neljaaastase poisikese pantvangi võtmise abil välja pressida miljon krooni lunaraha.

Röövel sulges lapse suu ja silmad leukoplaastriga, seisab kohtuotsuses. Seejärel toimetas Sippol lapse sõiduautoga oma vanemate suvilasse, kus köitis plaastriga kinni ka lapse käed ja toppis ta magamiskotti. Niimoodi hoidis lapseröövel oma ohvrit söömata ja joomata külmas lukustatud ruumis sama päeva hilisõhtuni.

Ühtlasi helistas Sippol korduvalt ärimehest isale ja nõudis temalt raha. Kui Urmas Past raha maksmisega nõustus, vabastas kurjategija lapse. Järgmisel päeval ilmus ta ise Tartu Tamme politseijaoskonda ning kirjutas puhtsüdamliku ülestunnistuse.

Hetkel kuum