Peagi saab osta kokkuvolditava ekraaniga telefone

22. jaanuar 2008, 18:45

Hollandi ettevõte peitis tavalise suurusega
mobiiltelefoni sisse kahe visiitkaardi suuruse ekraani. Sel ajal, kui suurt
ekraani vaja pole, saab selle telefoni sisse kokku voltida.

Polymer Visioni 5-tollise ekraaniga telefon kannab nime Readius. Tegemist on esimese kokkuvolditava ekraaniga telefoniga, millega peaks olema mugav lugeda uudiseid, e-kirju ja blogisid, kirjutas Reuters.

Philipsist välja kasvanud Polymer Vision tutvustas oma telefoni prototüüpi juba üle kahe aasta tagasi. Nüüd on Readius aga jõudnud tootmisse ning hakkab aasta keskel turule jõudes pakkuma konkurentsi Apple’i iPhone’ile ja Amazoni elektroonilisele lugemisseadmele Kindle.

"Meie tootes on ühendatud elektrooniliste lugemisseadmete suur ekraan, vastupidav aku ja suurepärane internetiühendus mobiiltelefoni kuju ja kaaluga. Me toome e-lugemise mobiiltelefonidesse,” ütles Polymer Visioni tegevjuht Karl McGoldrick.

Ta ei hakanud spekuleerima Readiuse täpse hinna üle, kuid sõnas, et see jääb tipp-telefonidega umbes samasse suurusjärku.

Sarnaselt Amazoni Kindle’iga on Readiusel elektroonilisest paberist ekraan, millelt saab näha mustvalget teksti ja pilte, mis näevad välja umbes nagu paberile prinditud kujutised. Seade, millega saab ka lihtsalt helistada, ühendub internetiga suure andmekiirusega kolmanda põlvkonna mobiilivõrku kasutades.

McGoldrick ütles, et tema unelmateseade oleks 8-tollise värvilise ekraaniga mobiiltelefon, millega saaks vaadata ka videosid. Selline seade loodetakse valmis saada lähema viie aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 18:44
Otsi:

Ava täpsem otsing