BIG: tooge raha eluasemelaenu kiirkustutamise asemel meile lisa teenima

25. jaanuar 2008, 16:12

Balti Investeeringute Grupi Panga juhatuse
liige Kaido Saar ütles, et eluasemelaenu kiire kustutamise asemel võiks
vaba raha hoopis tähtajalise hoiusena BIGi lisa teenima panna.

"BIG suhtub laenude ennetähtaegsesse tasumisse positiivselt, nimelt on tarbimislaenudel pärast üheksandat lepingukuud ennetähtaegne tagastamine ilma teenustasuta," rääkis Saar. "Lisaks on meie klientidel võimalik igal hetkel meiega sõlmitud lepingut ka muuta, tõsi küll, muutusega kaasneb lepingu muutmise tasu. Laenude päris kaootiline ennetähtaegne tagastamine on pigem erandjuhtum ja selleks tuleks sõlmida erikokkulepe."

Saar ütles, et BIG maksab tähtajalistele hoiustele aastaintressi, mis ületab teiste kommertspankade väljastatud eluasemelaenu intressi. "Seega võib olla rahaliselt kasulik laenu tagasimaksmise asemel see hoopis BIGi lisa teenima tuua,“ kommenteeris ta.

BIG hoiustab tähtajaliselt vaid 5000krooniseid ja suuremaid summasid. Suurim BIGi makstav tähtajalise hoiuse aastaintress on hetkel 6,5%. Keskmine eluasemelaenu intress on 6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2008, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing