Maksuamet: kolm neljandikku märgukirju läks Harjumaale

28. jaanuar 2008, 19:55

Maksu- ja Tolliameti kontrolliameti
pearevident Marek Põllu ütles aripaev.ee-le, et täna edastatud märgukirjade osas
ei domineeri ükski sektor, küll aga asub ameti andmetel kolm neljandikku
märgukirja saanutest Harjumaal.

“Märgukirjade saatmisel ei saanud domineerivaks ükski sektor. Kuna Maksu- ja Tolliameti andmetel asub ümbrikupalka maksvatest ettevõtetest umbes kolm neljandikku Harjumaal siis 64% märgukirjadest edastati ka Harjumaal registreeritud ettevõtetele,” ütles Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna pearevident Marek Põllu ning lisas, et Harjumaal registreeritud ettevõtted võivad tegutseda ka mujal.

“Üldiselt on ümbrikupalga saajate osakaal viimastel aastatel stabiilselt vähehaaval vähenenud. Kui 2007. a sai ümbrikupalka maksuhalduri hinnangul 11,6% töötajatest siis 2003. aastal oli sama näitaja 16%,” rääkis Põllu.

Põllu sõnul on märgukirjade saatmise eesmärgiks anda äriühingutele võimalus viia oma majandustegevus ise seadustega kooskõlla. “Äriühingud, kes peale teavituskirja saamist ei ole teinud oma deklaratsioonides parandusi ning kel puuduvad selleks objektiivsed põhjused, edastatakse peale täiendavat analüüsi teostamist kontrolliobjektide nimekirja ning nende isikute suhtes rakendab maksuhaldur erinevaid meetmeid maksukäitumise mõjutamiseks.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing