Surmaotsuse tõi teise ajakirjaniku artikkel

Agnes Ojala 28. jaanuar 2008, 09:02

Euroopas elav iraanlane Arash Bikhoda
tunnistas, et hoopis tema kirjutas koraani arvustava artikli, mille eest
ajakirjandustudeng Sayed Perwiz Kambakhsh Afganistanis surma mõisteti.

Afganistani uudiseid vahendava portaali e-Ariana teatel kirjutas 23aastasele ajakirjanikule ja Balkhi ülikooli ajakirjandustudengile Kambakhshile surmaotsuse toonud loo „Naisi diskrimineerivad koraani värsid“ hoopis Iraanis sündinud ja praegu Euroopas elav internetiajakirjanik Arash Bikhoda. Afgaan lihtsalt laadis selle internetist alla ja jagas teistele, vahendas postimees.ee.

Bikhoda ütles, et tal on juhtunu pärast kahju, ning avaldas lootust, et Afganistani ajakirjanik siiski pääseb surmanuhtlusest.

Raadio Vaba Afganistaniga rääkinud egiptlasest šariaadiekspert Abdullah Attaei väitis, et Kambakhshi surmamõistmine pole kooskõlas islamiseadustega. „Kui ta eitab selle artikli kirjutamist, pole kellelgi õigust teda arreteerida või üle kuulata või isegi püüda teda süüdi mõista,“ selgitas šariaadiekspert.

Kambakhshi surmanuhtluse on hukka mõistnud mitu rahvusvahelist organisatsiooni eesotsas ÜRO ja Piirideta Reporteritega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing