Uustulnukas Leedu tegi Eestile ära

29. jaanuar 2008, 10:18

Leedu konkurentsivõime tõusis 2006.
aastal Euroopa Liidu uustulnukate hulgas seitsmendalt kohalt kolmandale,
edestades Eestit ja Tšehhit.

Leedu konkurentsivõime tõusis 2006. aastal Euroopa Liidu uustulnukate hulgas seitsmendalt kohalt kolmandale. Leedu statistikaameti andmetel annavad kõik aastased majandustulemused põhjust optimismiks. ELi uustulijatest edestas Leedu eelmisel aastal nii Eestit kui ka Tšehhit, vahendas BBN.

Eelmisel aastal tõusis Leedu SKP 96 miljardini litini. Võrreldes 2006. aastaga kasvas see 8,7 protsenti. 2007. aasta neljandas kvartalis tõusis SKP 7,9 protsenti. Leedu statistikaameti juht Algirdas Semeta näeb seda langust alarmina, kuid andmete puudumise tõttu ei saa seda seostada pehme maandumise prognoosiga, mida mõned analüütikud on vastupidiselt teinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing