TTÜ teadlased võitsid esimeste eestlastena ELi hanke

Agnes Ojala 01. veebruar 2008, 11:06

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ)
elektroonikainstituudi teadlased koos tehnoloogia arenduskeskuse ELIKO
töötajatega võitsid esimeste eestlastena Euroopa Liidu hanke.

Teadlased löövad kaasa Euroopa Liidu euromüntide kvaliteedi tuvastamise projektis, teatas ülikool.

TTÜ elektroonikainstituudi direktori professor Toomas Rangi sõnul ollakse praegu hõivatud ühe Euroopa Liidu hankeprojekti täitmisega, mille teemaks on euromüntide kvaliteedi määramine. „Kvaliteeti peab määrama kahes suunas. Kõigepealt peavad olema kõik euromündid standardsed, olgu need valmistatud siis Soomes, Küprosel, Itaalias või kasvõi Eestis. Teine suund on aga mõeldud nende kurikaelte ohjeldamiseks, kes tahaksid münte võltsida. Meie teadlaste kaasabil väljaarendatava meetodiga saab müntide kvaliteeti senisest märksa täpsemalt tuvastada,” kinnitab professor Rang.

„Tervitatav on see, et Euroopa Liidu teadus- ja uurimisprogrammid on viimasel ajal saanud üha praktilisema sisu. Teadusartikkel on hea asi, patent veel parem, aga kui ikka mõne uurimistöö tulemus leiab nii praktilise rakenduse, siis teeb see kindlasti rõõmu kõigile, mitte ainult teadlastele,” lisab Rang.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing