Sampo tõi turule rikka põllumehe investeerimishoiuse

Agnes Ojala 05. veebruar 2008, 12:47

Alates tänasest, 5. veebruarist, saab Sampo
Pangas sõlmida uue investeerimishoiuse „Põllumees põline rikas II“
lepinguid.

Nimetatud investeerimishoius on järjeks mullu 26. novembril esmakordselt tutvustatud toiduainete toormekorviga seotud investeerimishoiusele, mis on investorite hulgas osutunud väga populaarseks, teatas pank.

Investeerimishoiuse „Põllumees põline rikas II“ alusvaraks on võrdsete kaaludega toormekorv (suhkur, soja, mais, nisu). Investeerimishoius on mõeldud investoritele, kes usuvad jätkuvasse globaalsesse toiduainete hinnatõusu. Danske Markets Eesti vanemdiileri Rainer Änilase sõnul on põllumajandussaaduste hinnad juba teinud läbi tõusu, ent surve täiendavale on tõusule selgelt olemas.

Pikemas perspektiivis mõjutab põllumajandussaaduste hindu nii maailma rahvastiku kasv, põllumajandustoorme suurem tööstuslik kasutamine (biokütted) kui ka ressursiallikate piiratus. Lühemas perspektiivis on aga hinnasurvete taga põllumajandussaaduste tagasihoidlikud varud ja ilmastiku heitlikus. „Põud on kärpinud näiteks nii Hiina kui Austraalia toodangu väljavaateid,“ selgitas Rainer Änilane.

Nisu ja riisi globaalsed varud on vastavalt viimase 30 ja 23 aasta madalaimad. Globaalsed õlisaaduste varud üle 20% madalamad võrreldes eelneva aastaga. Samuti on kõrgtasemeil püsivad nafta ja maagaasi hinnad viinud kõrgemale toodangu omahinda ning see on omakorda takistamas võimalikku hindade langust.

„Loomulikult peab investor arvestama ka võimalike riskidega, ent Sampo Panga investeerimishoiuste puhul on hoiusesumma säilimine 100% garanteeritud ja riskid piirduvad vaid mitteootuspärase tootluse võimalusega,“ täpsustas Rainer Änilane Danske Markets Eestist.

Uue investeerimishoiuse investeerimisperiood on kaks aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 13:29
Otsi:

Ava täpsem otsing