Savisaar: mind üllatas opositsiooni asjatundmatus

Mariliis Pinn 06. veebruar 2008, 14:58

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutas
oma blogis, et teda üllatab opositsiooni asjatundmatus.

Linnavalitsuse siseveebi toimetus tegi minuga seoses eelmisel neljapäeval Kalev Spordi kanalil esimest korda eetris olnud saatega „Tele-Tallinn” intervjuu, kirjutas meer oma blogis.

Mõned katked intervjuust:

Kas Teid linnapeana ka üllatas mõni küsimus?
Kõigepealt üllatas mind inimeste aktiivsus, kes püüdsid sellesse saatesse helistada. Vaatajate niisugune aktiivsus kinnitab, et enamikule inimestele ei piisa Eesti meedia tavast rääkida Tallinna asjadest ainult siis, kui jutt on linnapea valesti parkimisest Saaremaal või praamisõidust Väinamerel. Tahetakse teada rohkemat ja süviti. Ei lepita ainult sotside ja reformistide propagandaga, mida meedia on täis.

Mind üllatas ka asjatundmatus Ülle Rajasalu ja Jaak Juske intervjuudes, kui nad rääkisid meediakulude suurendamisest Tallinnas. Juske rääkis 43 miljonist kroonist, Rajasalu hoopis väiksemast summast – 29 miljonist. Ütlesin saates: „Mulle näib, et nad ei tea isegi, millest nad räägivad, ja see pole vist ka neile tähtis.”

Milleks üldse on vaja Tallinnal oma televisioonisaateid ja miks peab seal esinema linnapea?
Kindlasti ei ole Tallinnale vaja telesaateid selleks, et seal saaks esineda linnapea. Kuigi läbi Eesti meedia omapärase filtri, aga mul on esinemisruumi küll. Kui aga linnasaated juba kord on, siis muidugi peab seal olema ka linnapea. Linna televisioon või linnasaated on Euroopas midagi väga tavalist.

Seoses linna saadetega on Teile ette heidetud kolme asja: see kõik toimub maksumaksja raha eest; saated ise olevat Keskerakonna poole kaldu ning lõpuks, saated olevat niisuguses telekanalis, millel polevat õieti vaatajaidki. Kuidas Te neid süüdistusi kommenteerite?
Kõigepealt, et maksumaksja raha eest. Ühel või teisel viisil sõltuvad kõik telekanalid isegi erakanalid maksumaksja rahakotist. Eesti Televisioon ja Raadio saavad igal aastal maksumaksjalt ligi pool miljardit krooni. Nt Eesti Raadios on igal kuul peaministri saade ja keegi ei süüdista teda selle eest.

Kalev on uus ja alustav kanal, iga kanal vajab sisseelamist, küllap ajapikku selgub ka vaatajaskond. ETVs oli saade „Revidendid”. Pool aastat hoiti kavas, aga vaatajaid ei kogunud ja siis võeti kavast maha. Aga ka seda saadet tehti maksumaksja raha eest.

Kui te tahate vaadata tõeliselt kaldus saadet, siis pühapäeva õhtul Tiina Jaakson näitab teile seda ja saate nimi on „Aeg luubis”. Ning ka seda saadet tehakse maksumaksja raha eest.

Kui te küsite, miks siis Kalevi telekanalit ja konkreetselt seda saadet põhjatakse, siis ma vastan lühidalt. Uut tulijat ei taheta näha ega ka turule lasta. Käib äge võitlus turu pärast ja vastased on võimsad. Meedia kontsentratsioon on tugev, ühte kuuluvad nii telejaamad kui ka ajalehed ning muidugi püütakse uuele tegijale ära teha.

Tõsi küll, seekord vist ebaõnnestunult. Nii palju tasuta reklaami ei ole Kalevi telekanal veel kunagi saanud, nagu talle konkurendid nüüd tegid. Ðarapova ei saa ka nii palju reklaami, kui ta Kalevi kanali ülekandes tennist mängib!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2008, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing