Ametikett kui suhete peegel

Ülo Toomsalu 07. veebruar 2008, 00:00

President Ilves peab tänavust Eesti Vabariigi juubelikõnet, kaelas uus teemantide, kolme safiiri ja rubiiniga kaunistatud kullast ametikett. Kunagine kett, mida kandis president Konstantin Päts, tolmub endiselt kuskil Venemaa varakambrite sügavustes. Kuna Venemaa ei taha ketti omanikule tagastada, tuli uus sepistada. See vana kett võib tunduda pisiasjana, kuid on ometi suurepärane Eesti-Vene suhete indikaator. Kuni Pätsu-aegset ketti tagasi ei anta, pole mõtet rääkida ka kahe riigi suhete paranemisest. Võõrast varast kinnihoidjal pole selleks ju mingit tahet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing