Christensen: eestlaste ülbus ignoreerib probleeme

08. veebruar 2008, 13:49

Danske Banki analüütiku Lars Christenseni
sõnul võetakse Eestis tihti majandusprobleeme liiga kergelt.

Christenseni sõnul on olemas probleem, kui öeldakse, et meil pole probleemi. „Kõrge inflatsiooni kohta öeldakse, et see on loomulik ja et see langeb kindlasti. Samas jääb inflatsioon ikka kõrgeks. Lätis ja Leedus öeldakse selle kohta vist eestlaste ülbus.”

Analüütiku sõnul oleks lati devalveerimisel tohutu mõju Eesti majandusele. „Ma ei tea, kas see viiks ka krooni devalveerimiseni, kuid kindlasti teeks see Eesti Panga elu tunduvalt raskemaks,” arutles ta.

Christenseni sõnul mängitakse Eestis tulega teatud küsimustes. „Viimaste valimiste ajal näiteks palga tõstmise teema. Me ei peaks argumenteerima, kas toimub devalveerimine või mitte, vaid lihtsalt tegema kõik, et seda ei juhtuks,” ütles ta.

Lars Christenseni sõnul toimub osades Eesti majandussektorites raske maandumine. „Kui te lähete praegu poodi ja küsite sealsetelt juhtidelt või kinnisvaraarendajatelt, kas toimub raske maandumine, siis saate kindlasti vastuseks, et toimub raske mandumine,” ütles ta. „Keskkond on meie ümber muutunud väga negatiivseks. On raske öelda, et see on vaid rumalus, kui see toimub kõikjal meie ümber.”

Analüütik ei pea euroga liitumist määravaks teguriks, mis parandaks Eesti majandusseisu. „Euroga liitumise teema puhul pole kõige olulisem liitumine, vaid püüd liituda. Sest need, kes kuuluvad sinna klubisse, kipuvad reegleid rikkuma,” rääkis Christensen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 11:45
Otsi:

Ava täpsem otsing