Peipsi kalakuningat süüdistatakse maksukuriteos

14. veebruar 2008, 20:17

Peipsi põhjaranniku suurima ettevõtte
Peipsi Grupp suuromanik ja kauaaegne tegevjuht Paul Kärberg on sattunud
kohtupinki süüdistatavana maksude tasumata jätmises ligikaudu 4,5 miljoni krooni
ulatuses.

Viru ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova süüdistab Kärbergi selles, et osaühingu Peipsi Grupp juhatuse ainuliikmena esitas ta 2000. aasta juulist 2002. aasta märtsini Ida-Viru maksuametile oma firma kohta maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmeid, kirjutas Põhjarannik.

Süüdistuse kohaselt kajastusid Peipsi Grupi raamatupidamises fiktiivsed arved, firma tegi väljamakseid tuvastamata äriühingutele ja eraisikutele. Maksuameti kontrollide ja revisjonide käigus on tuvastatud, et osa kajastatud tehinguid pole tegelikult teostatud või puuduvad dokumentidel originaalallkirjad. Nende ja muude tegude tagajärjel jäi riigil saamata üle kahe miljoni krooni käibemaksu ja üle 2,4 miljoni krooni tulumaksu. Väidetavad fiktiivsed tehingud hõlmasid nii kala ja muude kaupadega kauplemist kui ka mitmesuguseid teenuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2008, 20:17
Otsi:

Ava täpsem otsing