Operaatoreid sunnitakse mobiile positsioneerima

18. veebruar 2008, 16:36

Uue elektroonilise side seaduse eelnõusse
kirjutas siseministeerium sisse kohustuse, mille järgi peavad operaatorid
tulevikus vajadusel andma politseile reaalajas teavet mobiiltelefoni asukoha
kohta.

Hetkel ei kohusta kehtiv elektroonilise side seadus ka õigustatud vajaduse korral mobiilside teenust pakkuvaid sideettevõtjaid andma politseile reaalajas teavet mobiiltelefoni asukoha kohta. Uue eelnõuga nähakse selline kohustus aga ette.

„Telefonifirmad peavad tulevikus võimaldama positsioneerimist. Seda on vaja siis, kui tegemist on näiteks hädasoleva isikuga, kui tegemist on põhjendatud huviga. Kui metsa läinud seeneline on näiteks ära eksinud,“ märkis siseministeeriumi korrakaitse ja kriminaalpoliitika osakonnajuhataja kt Priit Heinsoo pressikonverentsil.

„Hetkel operaatoritel seda kohustust pole, kuid peab olema kõigi operaatorite võrdne kohtlemine,“ lisas siseminister Jüri Pihl.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2008, 16:36
Otsi:

Ava täpsem otsing