Börsikommentaar: Olympicu aktsiatega tehti suurtehing

25. veebruar 2008, 16:10

Suhteliselt aktiivsele kauplemispäevale
pani suure punkti Olympic EG aktsia, mille käive oli tänu pärast ametliku
börsipäeva lõppu tehtud suurele plokktehingule 32 miljonit krooni.

Sellest 24 miljonit krooni tuli tänu pärast kella kahte registreeritud plokktehingule, mille käigus vahetas omanikku pool miljonit aktsiat. Tehing sooritati hinnaga 48,35 krooni (3,09 eurot) aktsia, s,t. kolm protsenti eelmiste tehingute hinnast kallimana. Olympic EG ametlikuks sulgemishinnaks jäi 46,94 krooni ehk 0,33 protsenti reedesest sulgemishinnast madalam. Reedel kukkus Olympicu aktsia hind 3,5 protsenti.

Kaks kuud tagasi, möödunud aasta detsembri keskpaiku, sooritati Olympicu aktsiatega analoogilised suurtehinguid, mille käigus vahetas omanikku kokku 850 000 aktsiat. Finantsinspektsiooni andmete kohaselt oli siis aktsiate müüjaks Olympicu suuomanik Jaan Korpusov. Samal ajal selgus, et varem Korpusovi ainuomandusse kuulunud osaühingust Hendaya Investist, oli 10 protsenti läinud Olympicu teisele suuromanikule Armin Karule kuuluvale osaühingule Hansa Assets. Tänase seisuga on Hendaya Investi ainuomanik Äriregistri andmetel ikkagi Jaan Korpusov, aga tema osalus Olympic EGs on poole protsendipunkti võrra kahanenud.

Kas ka täna oli aktsiate müüjaks Jaan Korpusov, peaks selguma lähipäevil.

Lisaks Olympicule kaubeldi aktiivselt ka Tallinki, Arco Vara, Eesti Ehituse Merko Ehituse ning Eesti Telekomi aktsiatega.

Täna neljanda kvartali ja möödunud aasta majandustulemused avaldama pidanud Tallinna Kaubamaja aktsia käibeks jäi alla poole miljoni krooni. Aktsia hind kerkis 1,6 protsenti 116,10 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2008, 16:34
Otsi:

Ava täpsem otsing