Henrik Aavik • 28. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Alustan vanana

Kuhu on liikumas meie ühiskond? Üles või alla? Kas väike majanduskasv võib olla langus ja kas majanduslangus võib olla vaimsele tervisele kasulik? Ega selliseid asju kunagi ei tea, otsuse teevad ikka ajaloolased.

Ja võitjad kirjutavad ajaloo. Kõik, mis toimub meie hinges, toimub väiksemalt ka tenniseplatsil, seletas mulle tänase pealoo üks keskseid tegelasi ja kirjeldas juurde, kuidas tal alati kohe serv paremaks läheb, kui reketi puruks peksab. Tennise areng on olnud aja märk, see näitab, et inimestel on tekkinud aega ja raha. Ilmselt võib ka väita, et kõik, mis toimub ühiskonnas, toimub väiksemalt palliplatsil. Seal näeb ilmselt selgemini kui mujal, et väike majanduskasv ei ole mitte majanduslangus, vaid lihtsalt ärimeeste puhkehetk, aeg enese jaoks, lahing võrgu taga.

Konfutsius on öelnud, et õilsad ei konkureeri. Praegusel ajal ilmselt ei oleks temal Eestis lööki. Müüks vaid tänu kõrgele vanusele, tema õpetused jääks lootusetult varju, kuna ei suudaks konkureerida kõigega, mis ühiskonnal tulevatele põlvedele võistlemisest õpetada on.

Igatahes üks on selge nii äris kui ka tennises, alustama peab noorena. Et tulemusi saada. Aga võib ka vanana, kuna kõiki põnevaid asju elus ei jõua noorena lihtsalt alustada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt